Classic Opleidingen: Back to the Basics!

Lean, TPM en Six Sigma vormen de kern van onze activiteiten. Door onze jarenlange ervaring zijn wij ervan overtuigd geraakt dat we deze kern het beste kunnen overbrengen door deze duidelijk en per methode te trainen zonder een mix ervan te maken. Het trainen vanuit de principes zorgt ervoor dat de methode beter beklijft. Daarmee wordt de eerste stap gemaakt in het ontwikkelen van het probleemoplossend vermogen in uw organisatie. De eerste stap hierbij is het bepalen van de aard van het probleem of de uitdaging.

Als het een uitdaging is waarbij mensen een groot gedeelte van de waarde toevoegen aan het product en waarbij flow van producten belangrijk is, dan zijn technieken, formats & tools van de Lean methode vaak zeer geschikt. Wanneer machines of installaties een groot gedeelte van de waarde toevoegen aan het product is juist de TPM methode een bewezen manier om uitdagingen aan te gaan. Indien er sprake is van een probleem waarbij mogelijk statistische technieken nodig zijn, gecombineerd met een duidelijke verbeterstructuur dan is Six Sigma de gereedschapskist waaruit geput kan worden; ongeacht of mensen of machines waarde toevoegen.

Om u te helpen met de uitdagingen van allerlei aard, bieden wij onze ‘Classic’ opleidingen aan. Onze aanpak typeert zich door focus en duidelijkheid. In elke opleiding uit deze serie worden de tools uit de gekozen gereedschapskist puur en krachtig getraind aan de deelnemers, daarbij ondersteund met praktische oefeningen. In de opleidingen wordt niet alleen aandacht besteed aan het gebruik van de tools maar evenzo veel aan de wijze waarop de oplossingen bij u in de organisatie verankerd kunnen worden. Zo kan er duurzaam gebruik van worden gemaakt.

Deze opleidingen zijn een krachtige manier om het probleem oplossend vermogen in uw organisatie te verbeteren. Zonder franje gaan we terug naar de basis van waaruit ze indertijd zijn ontstaan: Back to the Basics!

Lean Six Sigma Green Belt – Open Opleiding

Deze opleiding bestaat naast de theoretische uitleg over de verschillende Lean Six Sigma methoden ook uit simulatie-opdrachten om het geleerde direct in de praktijk zelf te ervaren. Gedurende de opleiding zal elke deelnemer een project uitvoeren binnen zijn/haar eigen werk- omgeving. De projecten worden tijdens de opleiding geëvalueerd met de groep.

Voor inschrijving en uitgebreide informatie zie: flyer Lean Six Sigma Green Belt Open Opleiding

TPM – Open Opleiding

Tijdens deze opleiding leert u hoe u teams op de werkvloer begeleidt en aanstuurt om aan de slag te gaan met het verbeteren van uw productieproces op het gebied van 3 basispilaren. Aan de hand van praktijkcases op locatie bij onze gastbedrijven maakt u de opgedane kennis eigen.

Voor inschrijving en uitgebreide informatie zie: flyer TPM Open Opleiding