6 Sigma

Six Sigma is een management filosofie die is ontwikkeld door een engineer genaamd Bill Smith bij Motorola in 1986. De filosofie gebruikt een uitgebreide set van tools en technieken om bedrijfsprocessen te verbeteren. Ze is gericht op het behalen van uitdagende doelstellingen, het verzamelen van data en het analyseren van resultaten op gedetailleerd niveau. Op deze wijze kunnen defecten in producten en diensten weggenomen worden. Organisaties gebruiken deze filosofie om kwaliteit te meten en naar perfectie te streven.

De Griekse letter sigma staat tevens voor variatie ten opzichte van een standaard. De basis van de filosofie achter 6 Sigma is dat wanneer je in staat bent om te meten hoeveel defecten er in een proces voorkomen je tevens in staat bent om deze defecten systematisch te elimineren en zo dicht mogelijk bij de ideale situatie te komen. Bij een faalkans van 3,4 ppm is er sprake van een 6 Sigma proces; over uitdagende doelstellingen gesproken!

Voorstanders van 6 Sigma, waaronder EwP, claimen significante resultaten in bedrijfsprocessen. Het interessante aan deze filosofie is dat er bij het verbeteren van deze bedrijfsprocessen duidelijk onderscheid wordt gemaakt in producten en diensten die reeds bestaan, maar ook die nog ontwikkeld moeten worden. Voor beiden zijn er specifieke toolsets en methodes om mee aan de slag te gaan.

De 6 Sigma filosofie bevat uitgebreide toolsets om een zeer grote verscheidenheid van problemen in processen aan te pakken. De bijdrage die EwP in het gebruik van deze filosofie biedt, is kundigheid en ervaring met deze toolsets. De toegevoegde waarde van EwP is de kracht van de 6 Sigma, die gericht is op processen, te verbinden met de ontwikkeling van de medewerkers. Het resultaat is dat de medewerkers in uw organisatie in staat worden gesteld om de juiste stappen te maken en in teamverband met de 6 Sigma filosofie successen te boeken in de verbetering van hun werkprocessen. Wellicht dat onze ‘Classic’ opleidingen u een eerste stap op weg kunnen helpen.